Haber | 4. Tarım ve Gıda Fuarında 3.Gün

CNR Pozitif Fuarcılığın organizasyonunda Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, Anamur İlçe Tarım Müdürlüğü, Anamur Ziraat Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği, Anamur Tarım Kredi Kooperatifi işbirliği ile yapılan Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarının 3.günü de ilk 2 gün olduğu gibi haraketli geçti.

Sabah saat 10.00’da başlayan ziyaretçi girişi gün boyu yoğun şekilde sürdü. 3.günün sonunda toplam yaklaşık 23bin kişi fuarı ziyaret etti.

Fuar’ın 3.gününde zeytin fidesi dağıtımı, muz hevengi yarışması, 29 Ekim Kompozisyon ve Resim Yarışması,  Üretici Mehmet Tanrıverdi ve Ziraat Mühendisi Melih Eriş tarafından Pitaya-Ejder Meyvesi Üzerine Bilgilendirme ve Söyleşisi gerçekleşti. Gün içerisinde uzak köylerden vatandaşlar ve okullar 4. Tarım ve Gıda Fuarını ziyaret etti.

Muz Hevengi Yarışması

Muz-Bir tarafından fuar etkinlik salonunda bugün saat 11.00’da Muz Hevengi yarışması gerçekleşti. 7 üretici’nin katıldığı yarışma da Birinci Hüseyin Uysal, ikinci Mustafa Haber, üçüncü Türkay Ergün oldu. Etkinliğin Sponsoru Çıvgın Boya Firması Sahibi Ceyhan Çıvgın dereceye girenlere ödüllerini taktim etti. İlk üç'e giren muz hevenkleri açık arttırma ile satılarak gelirleri Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı'na bağışlandı. Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel yarışmaya katılanlar üreticilere teşekkür ederken gelecek seneye Muz Hevengi yarışmasını daha da büyüteceklerini dile getirdi.

Zeytin Fidesi Dağıtıldı

Anamur Belediyesi tarafından saat 13.00’de 2 günde 2000 adet Gemlik zeytin fidesi fuar salonunda üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Üreticiler zeytin fidelerini tarlalarına ve bahçelerine ekerek ileride ürün almayı beklediklerini dile getirirken Anamur Belediyesi Başkanı Mehmet Türe’ye teşekkür ettiler. Zeytin Fidesi  dağımı yarında devam edecek.

29 Ekim Konulu Resim Ve Kompozisyon Yarışması

Tarım ve Gıda Fuarı etkinlikleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 29 Ekim konulu resim ve kompozisyon yarışması gerçekleşti. Saat 14.00’da fuar etkinlik salonunda dereceye giren minikler ödüllerini aldı. Ödül töreni sonrası sahnede izmir marşı söylendi.

Ejder Meyvesi (Pitaya) Üzerine Bilgilendirme ve Söyleşisi
Fuar etkinlik salonunda saat 15.00’de Üretici Mehmet Tanrıverdi ve Ziraat Mühendisi Melih Eriş tarafından Pitaya-Ejder Meyvesi Üzerine Bilgilendirme ve Söyleşisi gerçekleşti.

Söyleşide Ejder Meyvesi’nin muz’un alternati olduğu ve dış ülkelerden çok fazla talep gördüğü konuşulurken Eriş meyve’nin faydaları ve üretimi hakkında bilgi verildi. Söyleşi’nin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel ve Anamur Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Göngöri Üretici Mehmet Tanrıverdi ve Ziraat Mühendisi Melih Eriş plaket taktim etti.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe fuarda stantları gezerek katılımcılara ve vatandaşlarla sohbet etti.

Tarım ve Gıda Fuarı yarın sona eriyor.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, çocuk

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava