a
0(324) 814 11 15
Çağrı Merkezi
Share
BAŞKAN KILINÇ, KARACAOĞLAN KAYISI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ'NE KATILDI

Mersin’inin Mut İlçesinde 57. Düzenlenen  Geleneksel Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivaline Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mut Belediye Başkanı Volkan Şekeri’in davetlisi olarak katıldı. Ayrıca Festivale Mersin Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz Mersin Büyükşehir Başkan Vekili, Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli’de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festival daha sonra Mut Belediyesi Halkoyunları topluluğunun folklor gösterisi ile devam etti. Festivalin açılış konuşmasında Mut Belediye Başkanı Şeker;

 “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN BU FESTİVAL ÇOK ÖNEMLİ”

57.sini kutladığımız Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali bizim adımıza her yönden önemli.

Neden mi çünkü Karacaoğlan var. Neden mi hepimizin evine ekmek götüreceği kayısının reklamını yaptığımız ve kaysıya özel bir gün olarak kutladığımız bir gün. Festivalde vurgulamak istediğim en önemli şey, benim için önem arz ededen ve benim için çok önemli bir konu 55-60 gündür belediye başkanı olarak karşınızda görev yapıyorum. Hedefimdeki en önemli özellik birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak. Hiç kimseyi ötekileştirmeden kardeşçe mutlu bir Mut inşa edebilmek için emek vermek bu uğurda da mücadele edeceğimi emin olmanızı mücadele sözünü her yerde tekrar ettiğimi de hatırlatmanızı istiyorum. “ dedi.

Başkan Şeker’in konuşmasının ardından sırasıyla  Ak Parti Mersin  Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, ilçe Kaymakamı Mehmet Ali  Akyüz  kısa birer konuşma yaptılar. Ardından kayısı yeme yarışması ile devam eden festivalde Anamur belediye başkanı Hidayet Kılınç, Kanal33 Televizyon kanalının muhabirine kısa bir röportaj verdi. Başkan Kılınç;

“57. Düzenlenen  Geleneksel Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali gerçekten çok güzel organize edilmiş bir festival olarak gördüm. Başta Belediye Başkanımızı ve tüm Mut Belediye çalışanlarını tebrik ediyorum. Tabi ki bu festivallerin en önemli konusu bölgenin tanıtılması bölgenin ekonomik değeri olan kayısının zeytinyağının tanıtıp Türkiye geneline bunu duyurma noktasında ve ekonomik noktada ilçeye katkısı büyük ölçüde , kar etme  noktasında çok önemli bir organizasyon olarak düşünüyorum. Tabi bunun yanında Karacaoğlan gibi Türk Kültürüne büyük emek vermiş Türkçenin, Tük kültürünü yaşatılması konusunda Anadolu’nun Türkleşmesi konusunda çok faydası olan bir değerimizdir. O nedenle ben hem kültürümüz noktasında hem ekonomik noktasında bu festivallerin bölgemize, ilçemize, ilimize ve memleketimize çok katkı sunduğuna inanıyorum ve bu tür etkinliklerin bu tür şölenlerin, bu tür faaliyetlerin diğer ilçelerimizde de sürekli hale getirilip yaygınlaştırılmasını istiyorum.

“19-20 TEMMUZ’DA MUZ FESTİVALİMİZE BEKLİYORUM”

"Ayrıca Anamur’da  19 – 20 Temmuz Anamur Muz Festivalimiz olacak onunda hazırlıklarına şimdiden başladık . Sizin aracılığınızla da burada 19-20 Temmuz’da Anamur Uluslararası Muz Festivalimize bekliyoruz”dedi.

Festival dilek havuzuna kayısı dökülmesiyle devam etti. Festival akşamında  Musa Eroğlu Sevgi Parkında, Latif Doğan ve Merve Özbey’in konseri olacak. 8 Temmuz cumartesi akşamında ise Rubato ve Zakkum konseri ile Festival devam edecek.