Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı.

Tarih: 02.04.2010
Anamur_923

Anamur Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısı ilk oturumunu yaptı.

Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Türe başkanlığında yapılan toplantıda, Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı Zabıta Ceza Talimatnamesi oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra Denetim Komisyonu Raporu görüşüldü. Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin bazı maddelerle ilgili açıklamalar yaptığı rapor şöyle:

2009 Yılı Bütçe Denetim Komisyonu Raporu

2009 cari yılı bütçe giderleri toplamı : 12.466.211,20

2009 cari yılı bütçe giderleri toplamı : 13.992.873,79

2009 Cari Yılı içerisinde mal ve hizmet alımları konusunda denetim komisyonunun hazırladığı rapor Meclis üyeleri ve izleyenlere okunarak maddeler üzerinde yorum ve açıklamalar yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, rapor maddelerinin okunması sırasında yaptığı açıklamada, kendisinin de giderleri yüksek bulduğunu belirterek, “Örneğin lastik fazla alınarak stok yapılmıştır. Yaptırdığımız kutlama pankartları gelecek yıllarda da kullanılacaktır. Bunlar önümüzdeki yıllarda giderlerimizin azalacağını gösteriyor” dedi.

Anamur Belediyesi’nin borçlarını ödemediği yönünde bir gazete haberini hatırlatan Türe, “Anamur Belediyesi borç ödemelerinde sıkıntı yaşamamaktadır. İller Bankası’ndan gelen para 2 milyon TL azalmasına rağmen, özellikle uzun süredir ödenmeyen su ve benzeri borçlarını yasal yollardan tahsil ederek gelir gider dengesini sağlıyoruz. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Bu kapsamdaki çalışmalarda bir seyahat firmasına ait 2 yazıhane ile İskele’deki bir çay bahçesinin sözleşmelerini feshettik. Eğer alacaklarımızı tahsil edemezsek gazete haberi doğru demektir” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Namık Ünverdi de özellikle yıllarca ödenmeyen su borçlarını tahsil etmek için yoğun çalışma yaptıklarını belirterek, 19 icra dosyası bulunduğunu, müracaat eden vatandaşlara ise taksitlendirme kolaylığı yapıldığını kaydetti.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada Denetim Komisyonu Raporu, oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin diğer maddelerinden Yıllık Faaliyet Raporu’nun örnekleri meclis üyelerine dağıtıldı. Faaliyet Raporunun daha incelenerek 5 gün sonra (6 Nisan salı) yapılacak ikinci oturumda görüşülmesine karar verildi.

Daha sonra bir yıllığına gizli oylamayla yapılan seçimde encümen üyeliklerine Şener Elmas ve Ahmet Öğür seçildi.

Açık oylamayla bir yıllığına İmar Komisyonuna, Kamil Körhasanoğulları, Ali Kar, Ali Ayhan, Yeşim Kaya ve Mehmet Tahir Şeref seçildi.

Bir yıllığına Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Türkan Kasapoğlu, Latif Özdemir, Namık Ünverdi, Ayhan Güven ve İbrahim Ertan seçildiler.

Bazı üyelerin dilekçesinin gündeme alınmasıyla Anamur Belediyespor’a yardım yapılması görüşmelerinin sonunda kulübe 150 bin TL aktarılmasına oybirliği ile karar verildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti’li üye Halil Aydoğdu’nun İskele’de yapılmakta olan çay bahçesi ile ilgili eleştiri ve sorusu üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Türe, çalışmaya son verileceğini ve oradaki yapının söküleceğini söyledi.

Anamur_922

Anamur_921

Anamur_920

Anamur_919

* Adınız & Soyadınız:
Eposta Adresiniz:
* Mesajınız:

* Güvenlik Kodu:
Lütfen resimde gözüken 4 tane harfi yanındaki yere yazınız.
Code_image?r=24822