30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Tarih: 31.08.2010
Anamur_2853

Tüm yurtta olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramının 88. yıldönümü Anamur’da da askeri erkanın ve protokolün katılımı ile kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen kutlama törenine, Kaymakam Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş, Belediye Başkanı Mehmet TÜRE Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Tanrıöven, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Bankalar, Kamu Yararına Çalışan Kurumlar, Dernekler ve özel kuruluşlar ve ulusal-yerel basın temsilcileri katıldı. Vatandaşlar da törene ilgi gösterdiler.

Tören saat:09.35'de başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız'ın okunmasının ardından Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesajı okundu.

Mesajın ardından bir konuşma yapan Üsteğmen Aykut Aydemir, 30 Ağustos Zafer Bayramının 88. yıldönümünde tıpkı o günkü zafer coşkusunun kalplerde taşındığını belirterek;

“Milletimizin insanlık tarihi ile yaşıt, her sayfaya şanla şerefle dolu, modern Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atılmasına vesile olan eşsiz zaferin 88. yıldönümünü kutlamanın kıvancı ve gururu içindeyiz. Büyük Taarruz, ve büyük zafer, Türkiye Cumhuriyetinin doğuşu ve gelişimine yol açan devrimin başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün yoksul bir halktan hem bir ordu, hem de bir millet yaratarak gerçekleştirdiği bu inanılmaz devrim, Türkiye Cumhuriyetine laik, sosyal, demokratik ve hukuk devleti niteliklerini kazandıran bir devrimdir. Ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde var olma mücadelesinden zaferle çıktığımız Kurtuluş Savaşımızın en son ve şanlı sayfasını simgeleyen bu zafer, kurtarıcısına inanmış Yüce Ulusumuzun ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun, o günlerin zor şartları ve kısıtlı imkanları ile tarihe altın harflerle yazdığı bir destandır. Sonsuza kadar, coşkuyla kutlayacağımız Zafer Bayramımızın Ulusumuz için önemi ve değeri günümüzde ayrı bir anlam kazanmıştır. Güçlü bir Türkiye’yi tehlikeli görenler ile gaflet ve dalalet içindekiler, açık ve sinsi eylemlerini sürdürmektedirler. Ancak dün olduğu gibi bu günde, gücünü Yüce Türk Ulusu’ndan alan ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk silahlı Kuvvetlerinin Atatürk İlke ve İnkılapları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini her türlü iç ve dış tehdide karşı, koşullar ne olursa olsun koruyacağını Ülke bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliği sonsuza dek yaşatacağını ve milletin yanında olacağından, hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. 88 yıl önce kazanılan bu zafer, Türk Ulusu’nun ve esaret altında yaşayan bütün ulusların zaferi olmuştur. Bağımsızlığını elde ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında, kanları ve canları pahasına mücadele veren kahraman şehit ve gazilerimizi Ulusça minnet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal uğrunda bu topraklarda şehit olan görevlerini canları pahasına yapan bağımsızlık aşığı vatan evlatlarının ruhları şad olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri Sinem Kuru (30 Ağustos Zafer Bayramı) ve Serhat Aksakal ( Zafer) adlı şiirlerini okudular.

Öğrencilerin şiirlerini okurken duydukları heyecan ve coşku meydandakileri de derinden etkiledi. Şiirlerin okunmasının ardından Kaymakam Cemil Aksak ve Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş öğrencilere günün anısına birer hediye verdi.

Anıt önünde gerçekleştirilen kutlama, Protokolün, öğrencilerle anıt önünde çektirdikleri fotoğrafın ardından askeri geçiş töreni ile son buldu.

Askerler Atatürk Bulvarında kurulan platformdaki Kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanını selamlayarak, Saçkan Kavşağına kadar     " Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" şeklinde slagonlarla yürüdüler.

Anamur_2857

Eposta Adresiniz:
* Mesajınız:

* Güvenlik Kodu:
Lütfen resimde gözüken 4 tane harfi yanındaki yere yazınız.
Code_image?r=649311